inapoi la unica.ro

Placinte

Plăcintă cu brânză și caise, fără aluat

O plăcintă delicioasă cu brânză şi caise, fără aluat, deci mai uşor de făcut. Reţeta e simplă şi rapidă. 1. Se spală caisele, se pun în apă clocotită pentru câteva minute, apoi se scot și se curăță de coajă. Se taie în jumătăţi și se curăță de sâmburi. 2. Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul […]

Clătite americane cu goji

Clătite americane cu goji, pufoase, gustoase şi foarte sănătoase. Iată reţeta. 1. Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă şi se dau la rece. 2. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, făina, laptele şi brânza de vaci fărâmiţată înainte. 3. Se adaugă fructele de goji şi spuma de albuş. 4. În tigaia cu unt încins se […]

Plăcintă cu brânză dulce

O plăcintă cu brânză dulce delicioasă, după o reţetă simplă. 1.    Se pregăteşte întâi umplutura, pentru care brânza de vaci, zahărul, ouăle şi smântâna se mixează pentru a obţine o cremă fină. 2.    Se adaugă stafidele şi două linguri de griş şi se lasă deoparte până ce se pregătesc foile. 3.    Tava mare de copt […]

Ştrudel cu mere

Un ştrudel cu mere simplu, cu aluat făcut în casă. Vezi reţeta! 1.   Se amestecă făina, oul, zahărul, sarea şi untul. Se adaugă jumătate din cantitatea de apă şi se amestecă. Se adaugă şi restul apei dacă aluatul iese prea tare. 2.   Se adună aluatul într-o bilă, se unge cu unt topit şi se acoperă […]

Ștrudel cu mere

Un desert super. Uite cum să prepari strudel cu mere! 1. Se taie şi se curăţă merele, se scot seminţele şi apoi pulpa se taie cuburi mici care se pun într-un castron. 2. Se presară merele cu zahăr pudră şi scorţişoară şi se amestecă bine. Apoi, se pun stafidele şi migdalele şi se amestecă din nou. 3. […]

Plăcințele cu dulceață

Avem pentru tine o reteta simpla de placinte cu dulceata. Incearca-le si tu! 1. Se amestecă bine zahărul, uleiul, ouăle şi apa minerală. Se adaugă făina şi praful de copt şi se întinde aluatul rezultat. 2. Se taie în dreptunghiuri, după care se pune dulceaţă în mijlocul fiecărei plăcinte (se pot umple cu orice fel de dulceaţă, rahat sau brânză de vaci). […]

Cheesecake cu fructe

Cel mai rapid cheesecake. În numai 20 de minute mănânci un cheesecake cu fructe delicios. Iată reţeta: 1.    Biscuiţii se fărâmiţează fie cu robotul, fie cu sucitorul, într-un şervet de pânză. 2.    Untul se topește şi apoi se amestecă bine cu biscuiţii mărunţiţi. Cu amestecul rezultat se tapetează o cratiţă cu pereţi înalţi sau o […]

Ştrudel cu mere

Prepară un delicios ştrudel cu mere după o reţetă simplă! 1. Se amestecă făina cu gălbenuşul, uleiul şi apa caldă. Se frământă, apoi se lasă la crescut 30 de minute. 2. Merele curăţate se taie cuburi, apoi se amestecă bine cu scorţişoară, făină de migdale, stafide şi unt. 3. Se întinde aluatul până devine subţire […]

Plăcintă la tigaie cu căpşune

Învaţă să prepari o plăcintă la tigaie cu căpşune delicioasă.   Mod de preparare: 1. Într-un vas, se amesteca faina, zaharul, faina de migdale si un praf de sare. Se adauga ouale, unul câte unul, si apoi laptele rece. 2. Se unge o tigaie cu pereţi înalţi cu unt, se toarna aluatul si se asaza […]

Placinte pe lespede

Învaţă să prepari nişte plăcinte pe lespede cu smântână ca în cele mai neatinse şinuturi din România.   Mod de preparare: 1. Se începe prin pregatirea umpluturilor astfel: pentru umplutura de cartofi, cartofii se spala şi se pun la fiert într-o oala. Ceapa se curaţa şi se taie cubuleţe, apoi se pune la calit într-o […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...