inapoi la unica.ro

Placinte

Plăcintă grăbită cu brânză

Dacă tocmai ai aflat că îți vin oaspeți și vrei să prepari o plăcintă cu brânză rapidă, dar fără foi cumpărate, poți încerca rețeta celebrei Nigella Lawson. Mod de preparare: Unge o tavă sau cratiță care merge la cuptor cu unt din belșug și încinge cuptorul al 190 de grade, foc iute. Fierbe repede cartofii, […]

Cheesecake de flori de soc

Învață să prepari acest desert medieval incredibil de aromat cu flori de soc și blat crocant. Vezi rețeta simplă pentru cheesecake cu flori de soc numit Sambocade. Mod de preparare: Amestecă făina cu untul, sarea și zahărul, până obții cocoloașe mari de aluat de cheesecake. Adaugă treptat puțină apă rece, cât să poți lega aluatul, […]

Turtiţe ruseşti Vatrushka cu brânză

Învaţă să prepari aceste plăcinte după o reţetă rusească şi fă chiar tu Vatrushka cu brânză în timp record. Nu-i aşa că seamănă cu băscuţele noastre cu brânză dulce şi stafide? Mod de preparare: Amestecă drojdia cu două ceşti de lapte cald şi o lingură de zahăr. Lasă drojdia să se activeze. Adaugă ouăle, maioneza, […]

Plăcintă Mississippi cu ciocolată

Plăcinta Mississippi cu ciocolată este un desert american foarte cunoscut și mai ușor decât pare. O rețetă simplă și delicioasă. 1. Se pisează fin biscuiții, se amestecă cu untul topit și se pun într-o tavă de plăcintă. Se îndinde compoziția uniform și se apasă bine cu mâna sau cu o lingură pentru a forma crusta. […]

Poale-n brâu

Învaţă să prepari plăcinte poale-n brâu ca la Moldova sau bucovina, cu multă brânză şi aluat dospit delicios. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei. Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat […]

Pogăcele cu măr

Învaţă să prepari un desert sănătos şi foarte aromat de toamnă, după care cei mici vor uita de prăjituri şi dulciuri din comerţ. Vezi reţeta simplă după care să faci pogăcele cu măr şi scorţişoară. Mod de preparare: Amestecă zahărul, pesmetul, scorţişoara şi nucşoara într-un castron. Taie aluatul de foitaj în câte 4 pătrate. Bate […]

Gogoşi mănăstireşti

 Gogoşi mănăstireşti foarte bune după o reţetă românească autentică. 1. Din cantitatea de făină se lasă deopar­te circa o cană, iar restul se cerne într-un vas. Zahărul se dizolvă în apă minerală, iar drojdia cu 2 linguri de apă călduţă. Se toarnă apoi ambele lichide peste făină. 2. Se adaugă margarina caldă, restul făinii oprite […]

Rulouri cu flori de măr

Aceste rulouri cu flori de măr se fac foarte uşor, dar arată foarte bine, ceea ce le face perfecte pentru ocaziile speciale. Iată o reţetă simplă şi delicioasă! Se amestecă făina şi untul tăiat cubuleţe, apoi se adaugă apa în care s-a dizolvat un parf de sare. Se frământă aluatul format, apoi se lasă să […]

Plăcinta păcătoasă cu mere a Evei

Învaţă să prepari un desert „păcătos”, cu mărul ispitei, nuci şi glazură de ciocolată. Vezi care e reţeta pentru plăcinta păcătoasă cu mere a Evei. Mod de preparare: Se rad merele. Se adaugă nucile tocate, stafidele, zahărul, ouăle şi uleiul şi se amestecă bine. La sfârşit, se încorporează făina şi praful de copt. Se unge […]

Melci glazuraţi

Melcii glazuraţi sunt inspiraţi dintr-o reţetă tradiţională daneză. Se fac uşor şi au un gust pe care nu-l vei uita. 1.   Laptele cu untul se pun pe foc şi, după ce se topeşte untul, se trage de pe foc. Se adaugă făina şi drojdia. Se amestecă foarte bine. Se lasă apoi să crească 30 de […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook