inapoi la unica.ro

Placinte

Plăcinta păcătoasă cu mere a Evei

Învaţă să prepari un desert „păcătos”, cu mărul ispitei, nuci şi glazură de ciocolată. Vezi care e reţeta pentru plăcinta păcătoasă cu mere a Evei. Mod de preparare: Se rad merele. Se adaugă nucile tocate, stafidele, zahărul, ouăle şi uleiul şi se amestecă bine. La sfârşit, se încorporează făina şi praful de copt. Se unge […]

Melci glazuraţi

Melcii glazuraţi sunt inspiraţi dintr-o reţetă tradiţională daneză. Se fac uşor şi au un gust pe care nu-l vei uita. 1.   Laptele cu untul se pun pe foc şi, după ce se topeşte untul, se trage de pe foc. Se adaugă făina şi drojdia. Se amestecă foarte bine. Se lasă apoi să crească 30 de […]

Plăcinte cu răvaşe

Plăcintele cu răvaşe sunt perfecte atunci când ai invitaţi. Iată cum se fac după o reţetă simplă. 1.   Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, sarea şi uleiul până ce aluatul începe să se prindă. Apoi se pune drojdia şi, puţin câte puţin, apa amestecând şi înglobând făina. 2.   După ce aluatul s-a format, se […]

Ruladă însiropată cu castane

Ai mâncat până acum castane? Sunt aromate și dulcege. Mai mult de atât, fac o ruladă însiropată super! 1. Pentru aluat, se freaca ouale cu zaharul pâna ce se obține un aluat spumos. Se bat albusurile spuma si se pun peste crema de galbenus. Se pun alternativ faina cu amidonul, apoi laptele si se amesteca delicat. 2. Se […]

Plăcintă imposibilă

Plăcinta imposibilă se numeşte aşa fiindcă pare să-şi formeze singură un blat crocant delicios, în timp ce mijlocul rămâne moale şi cremos. E foarte uşor de făcut. Iată reţeta! 1. Se amestecă bine toate ingredientele. Se poate folosi un blender. 2. Se pune compoziţia într-un vas bine uns. 3. Se coace la 175 de grade […]

Șuberek cum numai în Dobrogea se face

De când n-ai mai mâncat șuberek? Dar de când n-ai mai mâncat un șuberek bun, așa cum se face în Dobrogea? Vezi rețeta originală: 1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper. 2. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu […]

Gogoșele zâmbărețe

Cum faci gogoșile să zâmbească? Simplu! Iată în rețeta de mai jos: 1. Se bat ouăle ca pentru omletă şi se cerne făina, sarea şi drojdia. Se face un gol în centru, unde se pun ouăle, untul moale tăiat bucăţele şi zahărul pudră. 2. Se amestecă, apoi se transferă ingredientele pe masă şi se frământă. Se adună aluatul într-o bilă […]

Placintă cu brânză și fructe de pădure

O placintă cu brânză și fructe de pădure foarte uşoară şi gustoasă, gata în jumătate de oră. Iată reţeta: 1.   Se bate un ou, se încorporează în crema de brânză, se adaugă zahărul, grișul, coaja de citrice și vanilia. Se omogenizează apoi cu o spatulă și se adaugă, treptat, fructele de pădure. 2.   Se întinde […]

Plăcintă cu brânză și caise, fără aluat

O plăcintă delicioasă cu brânză şi caise, fără aluat, deci mai uşor de făcut. Reţeta e simplă şi rapidă. 1. Se spală caisele, se pun în apă clocotită pentru câteva minute, apoi se scot și se curăță de coajă. Se taie în jumătăţi și se curăță de sâmburi. 2. Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul […]

Clătite americane cu goji

Clătite americane cu goji, pufoase, gustoase şi foarte sănătoase. Iată reţeta. 1. Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă şi se dau la rece. 2. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, făina, laptele şi brânza de vaci fărâmiţată înainte. 3. Se adaugă fructele de goji şi spuma de albuş. 4. În tigaia cu unt încins se […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...