inapoi la unica.ro

Placinte

Plăcintă Mississippi cu ciocolată

Plăcinta Mississippi cu ciocolată este un desert american foarte cunoscut și mai ușor decât pare. O rețetă simplă și delicioasă. 1. Se pisează fin biscuiții, se amestecă cu untul topit și se pun într-o tavă de plăcintă. Se îndinde compoziția uniform și se apasă bine cu mâna sau cu o lingură pentru a forma crusta. […]

Poale-n brâu

Învaţă să prepari plăcinte poale-n brâu ca la Moldova sau bucovina, cu multă brânză şi aluat dospit delicios. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei. Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat […]

Pogăcele cu măr

Învaţă să prepari un desert sănătos şi foarte aromat de toamnă, după care cei mici vor uita de prăjituri şi dulciuri din comerţ. Vezi reţeta simplă după care să faci pogăcele cu măr şi scorţişoară. Mod de preparare: Amestecă zahărul, pesmetul, scorţişoara şi nucşoara într-un castron. Taie aluatul de foitaj în câte 4 pătrate. Bate […]

Gogoşi mănăstireşti

 Gogoşi mănăstireşti foarte bune după o reţetă românească autentică. 1. Din cantitatea de făină se lasă deopar­te circa o cană, iar restul se cerne într-un vas. Zahărul se dizolvă în apă minerală, iar drojdia cu 2 linguri de apă călduţă. Se toarnă apoi ambele lichide peste făină. 2. Se adaugă margarina caldă, restul făinii oprite […]

Rulouri cu flori de măr

Aceste rulouri cu flori de măr se fac foarte uşor, dar arată foarte bine, ceea ce le face perfecte pentru ocaziile speciale. Iată o reţetă simplă şi delicioasă! Se amestecă făina şi untul tăiat cubuleţe, apoi se adaugă apa în care s-a dizolvat un parf de sare. Se frământă aluatul format, apoi se lasă să […]

Plăcinta păcătoasă cu mere a Evei

Învaţă să prepari un desert „păcătos”, cu mărul ispitei, nuci şi glazură de ciocolată. Vezi care e reţeta pentru plăcinta păcătoasă cu mere a Evei. Mod de preparare: Se rad merele. Se adaugă nucile tocate, stafidele, zahărul, ouăle şi uleiul şi se amestecă bine. La sfârşit, se încorporează făina şi praful de copt. Se unge […]

Melci glazuraţi

Melcii glazuraţi sunt inspiraţi dintr-o reţetă tradiţională daneză. Se fac uşor şi au un gust pe care nu-l vei uita. 1.   Laptele cu untul se pun pe foc şi, după ce se topeşte untul, se trage de pe foc. Se adaugă făina şi drojdia. Se amestecă foarte bine. Se lasă apoi să crească 30 de […]

Plăcinte cu răvaşe

Plăcintele cu răvaşe sunt perfecte atunci când ai invitaţi. Iată cum se fac după o reţetă simplă. 1.   Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, sarea şi uleiul până ce aluatul începe să se prindă. Apoi se pune drojdia şi, puţin câte puţin, apa amestecând şi înglobând făina. 2.   După ce aluatul s-a format, se […]

Ruladă însiropată cu castane

Ai mâncat până acum castane? Sunt aromate și dulcege. Mai mult de atât, fac o ruladă însiropată super! 1. Pentru aluat, se freaca ouale cu zaharul pâna ce se obține un aluat spumos. Se bat albusurile spuma si se pun peste crema de galbenus. Se pun alternativ faina cu amidonul, apoi laptele si se amesteca delicat. 2. Se […]

Plăcintă imposibilă

Plăcinta imposibilă se numeşte aşa fiindcă pare să-şi formeze singură un blat crocant delicios, în timp ce mijlocul rămâne moale şi cremos. E foarte uşor de făcut. Iată reţeta! 1. Se amestecă bine toate ingredientele. Se poate folosi un blender. 2. Se pune compoziţia într-un vas bine uns. 3. Se coace la 175 de grade […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook