inapoi la unica.ro

Placinte

Turtiţe ruseşti Vatrushka cu brânză

Învaţă să prepari aceste plăcinte după o reţetă rusească şi fă chiar tu Vatrushka cu brânză în timp record. Nu-i aşa că seamănă cu băscuţele noastre cu brânză dulce şi stafide? Mod de preparare: Amestecă drojdia cu două ceşti de lapte cald şi o lingură de zahăr. Lasă drojdia să se activeze. Adaugă ouăle, maioneza, […]

Plăcintă Mississippi cu ciocolată

Plăcinta Mississippi cu ciocolată este un desert american foarte cunoscut și mai ușor decât pare. O rețetă simplă și delicioasă. 1. Se pisează fin biscuiții, se amestecă cu untul topit și se pun într-o tavă de plăcintă. Se îndinde compoziția uniform și se apasă bine cu mâna sau cu o lingură pentru a forma crusta. […]

Poale-n brâu

Învaţă să prepari plăcinte poale-n brâu ca la Moldova sau bucovina, cu multă brânză şi aluat dospit delicios. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei. Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat […]

Pogăcele cu măr

Învaţă să prepari un desert sănătos şi foarte aromat de toamnă, după care cei mici vor uita de prăjituri şi dulciuri din comerţ. Vezi reţeta simplă după care să faci pogăcele cu măr şi scorţişoară. Mod de preparare: Amestecă zahărul, pesmetul, scorţişoara şi nucşoara într-un castron. Taie aluatul de foitaj în câte 4 pătrate. Bate […]

Gogoşi mănăstireşti

 Gogoşi mănăstireşti foarte bune după o reţetă românească autentică. 1. Din cantitatea de făină se lasă deopar­te circa o cană, iar restul se cerne într-un vas. Zahărul se dizolvă în apă minerală, iar drojdia cu 2 linguri de apă călduţă. Se toarnă apoi ambele lichide peste făină. 2. Se adaugă margarina caldă, restul făinii oprite […]

Rulouri cu flori de măr

Aceste rulouri cu flori de măr se fac foarte uşor, dar arată foarte bine, ceea ce le face perfecte pentru ocaziile speciale. Iată o reţetă simplă şi delicioasă! Se amestecă făina şi untul tăiat cubuleţe, apoi se adaugă apa în care s-a dizolvat un parf de sare. Se frământă aluatul format, apoi se lasă să […]

Plăcinta păcătoasă cu mere a Evei

Învaţă să prepari un desert „păcătos”, cu mărul ispitei, nuci şi glazură de ciocolată. Vezi care e reţeta pentru plăcinta păcătoasă cu mere a Evei. Mod de preparare: Se rad merele. Se adaugă nucile tocate, stafidele, zahărul, ouăle şi uleiul şi se amestecă bine. La sfârşit, se încorporează făina şi praful de copt. Se unge […]

Melci glazuraţi

Melcii glazuraţi sunt inspiraţi dintr-o reţetă tradiţională daneză. Se fac uşor şi au un gust pe care nu-l vei uita. 1.   Laptele cu untul se pun pe foc şi, după ce se topeşte untul, se trage de pe foc. Se adaugă făina şi drojdia. Se amestecă foarte bine. Se lasă apoi să crească 30 de […]

Plăcinte cu răvaşe

Plăcintele cu răvaşe sunt perfecte atunci când ai invitaţi. Iată cum se fac după o reţetă simplă. 1.   Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, sarea şi uleiul până ce aluatul începe să se prindă. Apoi se pune drojdia şi, puţin câte puţin, apa amestecând şi înglobând făina. 2.   După ce aluatul s-a format, se […]

Ruladă însiropată cu castane

Ai mâncat până acum castane? Sunt aromate și dulcege. Mai mult de atât, fac o ruladă însiropată super! 1. Pentru aluat, se freaca ouale cu zaharul pâna ce se obține un aluat spumos. Se bat albusurile spuma si se pun peste crema de galbenus. Se pun alternativ faina cu amidonul, apoi laptele si se amesteca delicat. 2. Se […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook