inapoi la unica.ro
Aripioare de pui cu sos de usturoi

Aripioare de pui cu sos de usturoi

  • Timp de preparare: 30 min
  • Gata in: 30 min
  • Timp de prajire:
    30 minute

Ingrediente

  • 12 aripioare de pui
  • 200 g pesmet
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Pentru sos

  • 1 căpăţână usturoi
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1-2 lingurite apă minerală
  • 100 ml smântână

Preparare

1. Se curăţă aripioarele de pieliţe, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. După ce s-au scurs, se taie în jumătăţi, se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, şi se înţeapă cu vârful cuţitului pe toată suprafaţa, pentru ca, atunci când se prăjesc, să se pătrundă bine.
3. Separat, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu sare şi ulei, ca la maioneză. Se adaugă smântâna şi apa minerală. Într-un bol, se bat bine ouăle cu un praf de sare şi piper, în funcţie de preferinţe.
4. Se pune uleiul într-o tigaie la încins, apoi se prăjesc aripioarele date în prealabil prin ou bătut şi apoi prin pesmet. Se prăjesc la foc potrivit, ca să se pătrundă şi să se rumenească uniform. Aripioarele se servesc cu sos de usturoi şi diferite salate de legume.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook