inapoi la unica.ro
Baigli unguresc cu mac

Baigli unguresc cu mac

  • Timp de preparare: 120 min
  • Timpul de gatire: 45 min
  • Gata in: 2 ore, 45 min
  • Timp de asteptare:
    30 minute

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 100 g unt
  • 100 g margarină topită
  • 2 ouă
  • 50 g drojdie
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita rasă cu sare
  • 100 g zahăr
  • 200 g mac pisat
  • esenţă de rom

Preparare

1. Drojdia se sfărâmă şi se pune în 50 ml lapte călduţ. 50 g zahăr se pun la fiert în 150 ml lapte, la foc mic. Se adaugă macul şi 50 g unt. Se lasă să fiarbă cam 5 minute, amestecând, să nu se lipească. Se adaugă esenţă de rom, apoi, se lasă la răcit.

2. Făina se pune pe blatul de lucru şi se face o gropiţă în mijloc. Se toarnă în gropiţă maiaua de drojdie, 250 ml lapte şi sarea. Se frământă un aluat consistent, adăugând, treptat, restul de unt şi margarina topite şi răcite. Când aluatul nu se mai lipeşte, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut o jumătate de oră.

3. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Aluatul se împarte în 4 sau 6 părţi egale. Se întind foi dreptunghiulare, peste care se întinde uniform câte un strat de umplutură de mac.

4. Se rulează foile şi se aşază în tavă, una lângă alta, lăsând spaţiu între ele, ca să nu se lipească în timpul coacerii. Se ung cu ou bătut din belşug. Se introduce tava în cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 30-45 de minute, până capătă o nuanţă frumoasă, arămie.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook