Banane în aluat fraged

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 15 min
  • Timp de gatire: 25 min
  • Gata in: 40 min

Ingrediente

  • 350 g aluat fraged pentru plăcintă
  • 4 banane
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 lingurite zahăr tos
  • 1 lingurita rasă scorţişoară pisată
  • 3-4 linguri nucă pisată
  • 1 ou
  • 2-3 linguri sos de ciocolată

Preparare

1. Se presară puţină făină pe o planşetă, apoi se întinde aluatul şi se lasă la decongelat. Zahărul şi scorţişoara se amestecă, iar bananele se curăţă de coajă, se taie în jumătăţi şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se lasă câteva minute apoi se tăvălesc prin nuca pisată. Aluatul se taie în fâşii late de 2-3 cm.

2. Se înfăşoară bananele în aluat şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung bananele cu ou, apoi se presară zahărul cu scorţişoara şi se coc în cuptorul încins, la foc iute 20-25 minute. După 15 minute, focul se reduce la potrivit.

3. Se lasă să se răcească şi se servesc cu fructe proaspete şi sos de ciocolată.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu