Brioşe cu glazură şi bomboane

Brioşe cu glazură şi bomboane

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • bomboane decorative colorate
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 30 ml frişcă lichidă
  • 500 g zahăr pudră
  • 180 g unt
Pentru glazură
  • 250 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g făină
  • 4 ouă
  • 225 g zahăr
  • 225 g unt nesărat
  • 180 g ciocolată neagră

Mod De Preparare

Vrei un desert aspectuos care să-i impresioneze pe invitaţii tăi? Încearcă această reţetă de brioşe cu glazură şi bomboane!

1. Pentru brioşe, se rupe ciocolata în bucăţi care se pun să se topească la bain-marie, împreună cu două linguri de lapte. Apoi, după ce s-a încălzit bine, se retrage de pe foc şi se amestecă până ce s-a topit ciocolata.

2. Se freacă untul cu zahărul până ce amestecul se albeşte şi apoi se adaugă ouăle, unul câte unul. Se pune şi ciocolata topită şi se amestecă bine. Se adaugă făina şi praful de copt, alternând cu laptele
şi amestecând continuu.

3. Amestecul se toarnă în formele de brioşe (nu se umplu până în buză) şi se dau la cuptor pentru
25 de minute.

4. Pentru glazură, se mixează toate ingredientele şi apoi se ung brioşele răcite cu crema rezultată.
Se decorează cu bomboane după imaginaţie.

Evaluează
Alte rețete