Budincă de orez cu prune

Budincă de orez cu prune

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 120 g orez
  • 3-4 linguri zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 compot mare de prune
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g unt
  • 100 ml sirop de fructe

Mod De Preparare

1. Orezul se curăţă, se spală şi se pune la fiert în lapte, într-o oală cu fundul gros. Se fierbe la foc mic, amestecând din când în când să nu se lipească. Când este aproape gata se adaugă un praf de sare şi se îndulceşte cu zahăr, după gust. Se fierbe până ce boabele de orez s-au înmuiat şi se absoarbe tot laptele din oală.

2. Se scot prunele din compot şi se lasă la scurs. Se ia orezul de pe foc şi se amestecă cu 30 g unt, zahărul vanilat şi gălbenuşurile, amestecând uşor.

3. Se unge un vas termoizolant cu unt, se pune un strat de prune, un strat de orez şi iarăşi un strat de prune. Se dă la cuptor 15-20 minute, apoi se lasă să se răcească. Se stropeşte cu sirop de fructe şi se poate servi.

Evaluează