Cârnaţi de casă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 120 min
  • Gata in: 2 ore

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc (pulpă nedegresată)
  • 500 g carne de vită
  • 500 g carne de berbec
  • 1 cana supă de carne
  • 1/2 căpăţână de usturoi
  • 1-2 lingurite sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • salvie
  • condimente de cârnaţi
  • maţe de oaie
  • 3-4 linguri ulei
  • oţet sau zeamă de lămâie

Preparare

Acesta este amestecul perfect de ingrediente pentru cei mai buni și sănătoși cârnați de casă. Se fac ușor, după pașii de mai jos.

1. Toată carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se toacă şi se condimentează dup preferinţe cu sare, piper, cimbru, salvie şi condimente de cârnaţi. Se adaugă supa de carne, care se trece de câteva ori printr-o strecurătoare cu usturoi pisat. Se amestecă bine până se omogenizează.

2. Se trece această compoziţie prin maşina de tocat, la care s-a montat pâlnia pentru cârnaţi şi se umplu maţele de porc foarte bine curăţate şi păstrate mai multe zile la rece, în apă cu sare şi oţet. Se ţin o noapte la rece, cel mai bine afară, dacă este ger.

3. Se prăjesc câte 5-6 minute pe fiecare parte. Când se servesc, se pot stropi cu 2 picături de oţet sau zeamă de lămâie.

Alte rețete gustoase de cârnați găsești aici.

Foto: 123rf

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu