Caserolă de pui, ciuperci și cartofi în sos cremos

Caserolă de pui, ciuperci și cartofi în sos cremos

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 bucăți de piept de pui
  • 3 cartofi mari
  • 250 g ciuperci
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • circa o mână de făină
  • sare și piper după gust
  • 50 g de mazăre (opțional)
Pentru sos
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri de făină
  • 125 ml lapte
  • 125 ml smântână de gătit
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 270 ml supă de pui

Mod De Preparare

O masă exterm de gustoasă și sățioasă pentru întreaga familie (ies aproximativ 8 porții), cu un aspect apetisant și un gust incredibil. Pui fraged, cartofi crocanți și ciuperci aromate, totul într-o masă delicioasă care îți fură numai 30 de minute.

  1. Taie puiul în cuburi. Asezonează cu sare și piper, prăjește-l în tigaie până se rumenește ușor (nu e nevoie să se pătrundă, se va face de tot când îl vei da la cuptor). Între timp, taie și cartofii cubulețe și pune-i la fiert, circa 10 minute
  2. Scoate puiul, transferă-l direct în caserolă. Pune ciupercile feliate, usturoiul pisat și ceapa la călit în aceeași tigaie, 1-2 minute.  Pune și ciupercile peste puiul din tavă. Oprește focul la cartofi și toarnă apă rece peste ei.
  3. Într-o cratiță medie care nu lipește, topește untul. Adaugă amestecând bine făina, 1-2 minute. Adaugă supa de pui, zeama de lămâie, sare și piper și amestecă până devine cremos și omogen. Adaugă laptele și smântâna, amestecă încontinuu.
  4. Pune și cartofii în tavă, toarnă sosul peste și dă la cuptor pentru 40-45 de minute. Mazărea este opțională pentru că am pus-o strict pentru a da mâncării o pată de culoare.

Alte rețete delicioase de caserole:

Caserolă de paste cu pui Alfredo

Caserolă de chifteluțe marinate

Caserolă de ceapă gratinată

Foto: shutterstock

Evaluează