Cheesecake-ul leneșului

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 6 min
  • Gata in: 6 min

Ingrediente

  • 400 ml lapte condensat îndulcit
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 300 g mascarpone
  • 250 g biscuiți graham
  • 50 ml suc de lămâie
  • 100 g unt
  • Opțional, pentru ornat, fructe proaspete (căpșuni am ales noi)

Mod De Preparare

Îl faci în 6 minute, din numai 6 ingrediente și fără să aprinzi cuptorul. Desertul ideal din toate punctele de vedere! Nu îți place să petreci mult timp în bucătărie dar vrei un desert cu care să-i dai gata pe toți? Fă-l! Ai de gătit pentru întreaga familie și ai nevoie de un desert care să te solicite cât mai puțin? Fă-l! Vrei să cucerești pe cineva și vrei să îi pui pe masă un desert delicios și care să arate fabulos? Fă-l!

Scoate din timp mascarpone-ul la temperatura camerei, e vital pentru obținerea unei texturi mătăsoase și omogene a cremei de mai târziu.

Într-un robot de bucătărie sfărâmă și amestecă biscuiții graham cu untul, până obții un rezultat omogen și sfărâmicios. Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut. Dă la congelator și apucă-te de umplutură.

Bate frișca, apoi adaugă – treptat și amestecând continuu timp de 2 minute, la viteză mică – laptele condensat și mascarpone-ul. Adaugă și zeama de lămâie – o să vezi că va întări crema aproape instant.

Toarnă crema în crusta de biscuiți graham, decorează după bunul plac și dă la frigider 60-90 de minute.

Alte rețete delicioase de cheesecake:

Cheesecake cu dovleac fără coacere

Cheesecake cu caramel şi ganache

Cheescake Nutella de la Nigella

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu