Chifteluţe cu carne şi ciuperci

Chifteluţe cu carne şi ciuperci

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 lingura unt
  • 1 legatura ceapă verde
  • 250 g carne tocată de porc şi de vită
  • 250 g ciuperci
  • 2 felii franzelă veche
  • 100 ml supă
  • 100 g şuncă presată
  • 1 ou
  • 1 legatura mărar şi pătrunjel
  • 100 g parmezan
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 250 ml smântână
  • 1 salată verde

Mod De Preparare

1. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă ciupercile tăiate cubuleţe, se amestecă şi se lasă să se înăbuşe câteva minute. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se amestecă cu şunca presată tăiată fâşii, carnea tocată, franzela înmuiată în supă de legume sau apă şi oul bătut. Se condimentează cu jumătate linguriţă de sare, un praf de piper şi verdeaţă tocată mărunt.

2. Se formează chiftele şi se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Se pun apoi într-o tavă, se presară cu parmezan ras şi se gratinează în cuptorul încins, la foc potrivit, 10 minute.

3. Se servesc cu salată verde şi smântână, condimentate după gust cu sare, piper şi verdeaţă.

Evaluează