Chifteluțe din miel cu mentă și iaurt

Ingrediente

Pentru chiftele de miel
  • ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 2 lingurite seminte de chimion pisate
  • fulgi de chilli dupa gust
  • 500 g carne tocata de miel
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri menta tocata
  • 1 praf sare, piper, dupa gust
Pentru sos de iaurt si menta
  • 1 legatura menta proaspata
  • 1/2 lingurita seminte de chimion pisate
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf piper proaspat macinat

Preparare

Vezi rețeta lui gordon Ramsay de chifteluțe din miel cu sos de mentă și iaurt, o alternativă la preparate clasice de Paște.

Mod de preparare:

Încinge ulei într-o tigaie medie. Călește ceapa și usturoiul, adaugă semințele de chimion, fulgii de chilli și mai călește 2 minute pe foc iute.

Amestecă ceapa călită și condimentele cu mielul într-un castron mare și adaugă ierburile aromatice, câțiva stropi de ulei de măsline, sare și piper. Amestecă totul cu mâinile, ca pentur chiftele.

Formează chiftele cu mâinile și stropește-le cu ulei de măsline, apoi lasă la rece 10 minute.

Separat, pisează într-un mojar menta, apoi adaugă restul de ingrediente și amestecă bine.

Pune un grătar sau tigaie teflonată cu șanțuri pe foc mediu. Când s-a încins, prăjește chiftelele de miel circa 5-6 minute, întorcând bine pe ambele fețe.

Servește chiftelele de miel cu sosul de iaurt și mentă alături.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu