Chifteluțe din piept de pui

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 15 min
  • Timp de gatire: 20 min
  • Gata in: 35 min

Ingrediente

  • 600 g piept de pui tocat
  • 1 ceapă mică tocată mărunt
  • 1 ou mare bătut
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 2 legătură de pătrunjel tocat
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriță boia
  • 1 vârf linguriță oregano
  • sare și piper după gust
  • făină+ulei pentru prăjit

Preparare

Mult mai sănătoase decât cele din carne de porc, chifteluțele de pui sunt extrem de gustoase, ușoare și sățioase. Pe placul celor mari și mici deopotrivă, merg servite cu orice tip de garnitură sau simple, pe post de aperitiv la diferite evenimente. Le faci în 2 timpi și 3 mișcări, dacă urmezi pașii de mai jos.

  1. Combină carnea tocată cu ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Adaugă și oul și zeama de lămâie. Condimentează. Amestecă bine și apoi formează chifteluțele în palme.
  2. După ce le-ai format, dă-le prin făină și pune-el, în serii ca să nu stea înghesuite, la prăjit. Prăjește 4 minute pe o parte, apoi 3 pe cealaltă și lasă la prăjit până se pătrund.
  3. Scoate-le pe o farfurie pe care ai pus un șervet de hârtie care să absoarbă eventualul ulei extra.

shutterstock_394227097

Rețete de garnituri recomandate pentru chifteluțele din piept de pui:

Cartofi Bombay

Caserolă de conopidă

Salată Coleslaw ca la KFC

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu