Cidru de mere

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 120 min
  • Gata in: 2 ore, 0 min

Ingrediente

  • 5 kg mere bine coapte
  • 500-600 g zahăr
  • sare de lămâie

Preparare

1. Se curăţă merele de cotor şi de coajă. Se înlătură părţile lovite. Se taie în bucăţele mici şi se clătesc în apă rece în care s-a dizolvat puţină sare de lămâie (pentru a nu se oxida).
2. Fructele se dau prin blender. Se adaugă 200 g la fiecare litru de suc şi se toarnă în damigeană. Se acoperă cu un dop special de fermentaţie, prin care se introduce un furtun care se introduce într-un recipient cu apă.
3. Se lasă până încetează fermentarea. Se mută într-un recipient în care să lase doar puţin gol. Se mai lasă 3-4 săptămâni ca să se limpezească. Se trage în sticle.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu