Cidru de mere

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 120 min
  • Gata in: 2 ore, 0 min

Ingrediente

  • 5 kg mere bine coapte
  • 500-600 g zahăr
  • sare de lămâie

Mod De Preparare

1. Se curăţă merele de cotor şi de coajă. Se înlătură părţile lovite. Se taie în bucăţele mici şi se clătesc în apă rece în care s-a dizolvat puţină sare de lămâie (pentru a nu se oxida).
2. Fructele se dau prin blender. Se adaugă 200 g la fiecare litru de suc şi se toarnă în damigeană. Se acoperă cu un dop special de fermentaţie, prin care se introduce un furtun care se introduce într-un recipient cu apă.
3. Se lasă până încetează fermentarea. Se mută într-un recipient în care să lase doar puţin gol. Se mai lasă 3-4 săptămâni ca să se limpezească. Se trage în sticle.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu