Ciorbă de perişoare

Ciorbă de perişoare

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 legatura ceapă verde
  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 ţelină mijlocie
  • 1 ardei gras
  • 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • 500 ml borş
  • 200 ml smântână
  • 1 gălbenuş
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Carnea se spală, se taie şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Bucăţile de carne cu os se pun la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde, morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel, toate curăţate, spălate şi tăiate. Se spumează din nou, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic, până se înmoaie carnea şi toate legumele.

2. Între timp, carnea se toacă, iar orezul curăţat de impurităţi şi spălat se căleşte 2 minute în unt. Orezul, oul, pătrunjelul, sarea şi piperul se pun în carnea tocată şi se amestecă.

3. Se adaugă la supă roşiile şi ardeiul tăiate cubuleţe, iar după 10 minute se toarnă şi borşul fiert separat cu leuşten. Se adaugă perişoarele şi se lasă să dea din nou în fiert. Se spumează, se potriveşte la gust cu sare şi se drege cu gălbenuş. Se aromează cu pătrunjel şi leuştean verde, iar când se serveşte se mai poate adăuga şi smântână.

Citește și:

CIORBĂ DE PERIŞOARE – REȚETA AUTENTICĂ

Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 1 vot