Ciorbă rece cu ridichi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 30 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 1,5 litri bere lasata deschisa (fara acid)
  • 350 g sunca
  • 1 bucata cartof fiert
  • 5 bucati ridichi
  • 4 bucati oua fierte tari
  • 1 bucata castravete
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri smântâna
  • 1 bucata sucul unei jumataţi de lamâie
  • 1 legatura marar
  • 1 praf sare, piper

Preparare

Învaţă să prepari o ciorbă rece de ridichi răcoritoare.

 

Mod de preparare:

1. Ouale fierte se desfac, albusurile se toaca marunt iar galbenusurile se trec prin sita si apoi se freaca bine cu mustarul, smântâna si sarea.

2. Se amesteca bine si, când s-a obţinut o pasta groasa, se toarna încet berea trezita.

3. Se adauga ridichiile taiate si castravetele felioare, sunca si cartoful taiate cubuleţe si legatura de ceapa verde, tocata marunt. Se amesteca, se potriveste gustul cu suc de lamâie strecurat si se da amestecul la frigider pentru doua ore.

4. Se serveste cât mai rece, cu mult marar deasupra si piper.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu