Ciulama de ciuperci champignon

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 15 min
  • Timp de gatire: 15 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1/2 pachet unt
  • 4 linguri făină
  • 800 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel

Preparare

Ciulamaua de ciuperci se face repede și este ieftină – numai 5,75 lei pentru o porție. Încearcă această rețetă simplă!

1. Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se pun într-o tigaie cu 100 g unt. Se presară cu sare şi se lasă pe foc să-şi lase zeama şi să se fiarbă.

2. Între timp, restul untului se topeşte în altă tigaie şi apoi se pune făina. Se amestecă rapid, se trage de pe foc şi se toarnă laptele rece.

3. Se amestecă bine şi se pune din nou sosul pe foc pentru 5 minute.

4. Se toarnă apoi peste ciuperci şi se lasă încă 5-10 minute să fiarbă împreună. Se trage de pe foc și se pune piper. Ciulamaua de ciuperci champignon se aduce la masă cu pătrunjel fin tocat.

Vezi și alte variante de ciulama de ciuperci:

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci (de post)

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu