inapoi la unica.ro
Ciulama de ciuperci (de post)

Ciulama de ciuperci (de post)

  • Timp de preparare: 40 min
  • Gata in: 40 min

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri făină
  • sare
  • piper
  • mărar şi pătrunjel verde

Preparare

1. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scurg şi se pun din nou la fiert în 1,5 l apă curată. Se adaugă, ceapa, morcovii şi păstârnacul, toate curăţate şi spălate. Când sunt bine fierte legumele şi ciupercile, se sărează şi se dau la rece.

2. Se încinge uleiul, apoi se căleşte făina numai 1-2 minute, doar cât să se îngălbenească uşor. Se stinge cu supă strecurată, adăugată în porţii mici, amestecând de fiecare dată să nu se facă cocoloaşe. Când devine de consistenţa smântânii se adaugă ciupercile fierte şi tăiate felii. Se mai lasă să clocotească 5-10 minute, amestecând să nu se prindă de fundul vasului.

3. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă. Se serveşte caldă, cu mămăliguţă.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook