Ciulama de ciuperci (de post)

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 40 min
  • Gata in: 40 min

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri făină
  • sare
  • piper
  • mărar şi pătrunjel verde

Preparare

1. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scurg şi se pun din nou la fiert în 1,5 l apă curată. Se adaugă, ceapa, morcovii şi păstârnacul, toate curăţate şi spălate. Când sunt bine fierte legumele şi ciupercile, se sărează şi se dau la rece.

2. Se încinge uleiul, apoi se căleşte făina numai 1-2 minute, doar cât să se îngălbenească uşor. Se stinge cu supă strecurată, adăugată în porţii mici, amestecând de fiecare dată să nu se facă cocoloaşe. Când devine de consistenţa smântânii se adaugă ciupercile fierte şi tăiate felii. Se mai lasă să clocotească 5-10 minute, amestecând să nu se prindă de fundul vasului.

3. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă. Se serveşte caldă, cu mămăliguţă.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
CSID.ro
Libertatea.ro
Realitatea.net
Lasa un comentariu