Cod fript în unt de usturoi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 15 min

Ingrediente

  • 60 g unt (la temperatura camerei)
  • 1/2 legătură de pătrunjel tocată
  • 1 căpățână de usturoi tocată
  • 1 ceapă mică tocată (sau 2-3 verzi, dacă aveți)
  • 1/2 linguriță muștar
  • 1 lingură de făină
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare și piper după gust
  • ulei pentru prăjit
  • 4 file-uri de cod

Preparare

O rețetă pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă. Cum codul este cel mai popular pește la noi –  pentru că e mai ieftin, nu are o aromă atât de pregnantă și nu are mii de oase precum alți pești – , încercăm să găsim metode cât mai variate, mai delicioase și mai pe placul tuturor de a-l găti. Rețeta de mai jos îți fură extrem de puțin timp și va fi în și mai puțin timp devorată de ai tăi, mari și mici deopotrivă.

Preîncălzește cuptorul.

  1. Încinge ulei într-o tigaie care nu lipește. Asezonează peștele cu sare și piper și pune-l la prăjit. 4 minute pe o parte, 1-2 minute pe cealaltă parte.
  2. Amestecă ingredientele rămase într-un bol.  Pune peste file-urile de cod combinația obținută (cam câte o lingură peste fiecare bucată și mai ține un pic pentru mai târziu).
  3. Dă tigaia la cuptor pentru 2-3 minute la temperatură mare sau până când se pătrunde peștele.
  4. Scoate din cuptor și pune restul de unt deasupra, cât sunt fierbinți file-urile.

Se servește imediat cu orez, cartofi sau mămăliguță.

Alte rețete delicioase pe bază de pește:

Somon în crustă de cartofi

Cod la cuptor în sos de iaurt aromatizat

Caserolă de ton

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu