inapoi la unica.ro
Compot de piersici

Compot de piersici

  • Timp de preparare: 30 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 5 kg piersici
  • 1 kg zahăr
  • 1 baton vanilie
  • 3 litri apă

Preparare

1. Într-un vas, se pun la fiert apa, zahărul şi vanilia. Se lasă până se formează un sirop.
2. Piersicile se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, apoi se pun la fiert în sirop, la foc mic, până se înmoaie.
3. Compotul se toarnă fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil. Se închid ermetic, apoi se învelesc cu o pătură şi se lasă la răcit, până a doua zi. Se scot şi se pun la păstrat la loc răcoros.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook