inapoi la unica.ro
Compot de piersici

Compot de piersici

  • Timp de preparare: 30 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 5 kg piersici
  • 1 kg zahăr
  • 1 baton vanilie
  • 3 litri apă

Preparare

1. Într-un vas, se pun la fiert apa, zahărul şi vanilia. Se lasă până se formează un sirop.
2. Piersicile se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, apoi se pun la fiert în sirop, la foc mic, până se înmoaie.
3. Compotul se toarnă fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil. Se închid ermetic, apoi se învelesc cu o pătură şi se lasă la răcit, până a doua zi. Se scot şi se pun la păstrat la loc răcoros.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook