Cornuri săseşti

Cornuri săseşti

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 mere mari, acrişoare
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • 2 linguri zahăr
  • zahăr pudră pentru ornat
  • 1 lingurita pulbere de scorţişoară
  • 80 g seminţe de mac zdrobite
  • 1 pachet aluat pentru foitaje

Mod De Preparare

1. Aluatul congelat se lasă la dezgheţat. Merele se curăţă şi se taie felii.

2. Într-o tigaie, se pune margarina Unirea la topit. Se adaugă merele şi se lasă la călit, până se înmoaie. Se adaugă zahărul şi zeama de lămâie, scorţişoara, apoi se lasă cam 2-3 minute, să se înăbuşe. La sfârşit, se adaugă şi macul, se amestecă bine şi se lasă apoi la răcit, cam 15 minute.

3. Aluatul se porţionează în 6 pătrate mai mari. În mijlocul fiecărui pătrat se pune compoziţie de măr cu mac şi se rulează pe diagonală, aşa încât să se obţină aspectul unui corn.

4. Tava de copt se tapetează cu hârtie specială. Se aşază cornurile în tavă, la distanţă unul de celălalt, ca să nu se lipească. Se introduce totul în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, cam 15 minute.

5. Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahăr.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot
Alte rețete