Coroniţă cu ciuperci

Coroniţă cu ciuperci

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g margarină
  • 1 ou
  • 6 linguri apă
  • 1 praf sare
Pentru umplutură:
  • 1 conservă ciuperci
  • câteva frunze ceapă verde
  • câteva fire mărar
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de măsline
Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • 5 linguri lapte
Pentru tavă:
  • unt
  • făină

Mod De Preparare

Învaţă să faci un fel delicios potrivit pentru o cină cu familia. Reţeta de coroniţă cu ciuperci e simplă şi rapidă.

1.    Se spală ciupercile, se toacă mărunt şi se călesc într-o tigaie cu puţin ulei de măsline.

2.    Peste ciuperci, se pune ceapa tocată mărunt, sarea și piperul şi se lasă până se înmoaie. Se adaugă şi mărarul mărunţit şi oul bătut şi se mai lasă câteva minute pe foc.

3.    Între timp, se prepară aluatul: se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se frământă bine, după care se înveleşte într-o folie alimentară şi se dă la frigider cel puţin o jumătate de oră.

4.    După ce a stat la rece, se întinde o foaie rotundă care se pune într-o tavă tapetată cu unt şi făină.

5.    Se aşază umplutura de ciuperci pe marginea tartei, lăsând mijlocul liber. Cu un cuţit, se taie aluatul în opt triunghiuri .

6.    Se suprapune fiecare triunghi peste umplutură, după care se ung cu un amestec de ou şi lapte.

7.    Se dă tarta la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumeneşte.

Evaluează