Coroniţă cu migdale

Coroniţă cu migdale

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g smântână
  • coajă rasă de lămâie
  • 100 g nuci pisate
  • 200 g fulgi migdale
  • 100 g zahăr brun
  • 250 g unt
  • 300 g făină

Mod De Preparare

1. Se freacă untul până devine cremos şi se amestecă bine cu smântâna şi coaja de lămâie. Apoi se adaugă făina în ploaie şi se pregăteşte un aluat moale, care se lasă o oră la rece.
2. Nuca pisată şi fulgii de migdale se amestecă cu zahărul brun şi se adaugă esenţă de rom sau de vanilie, după gust. Se întinde aluatul, se presară compoziţia de nucă pe toată suprafaţa şi se rulează ca un sul.
3. Rulada se pune într-o formă rotundă, unsă cu unt, şi se crestează în spic de grâu. Se coace până se rumeneşte. Când e gata, se ornează cu fulgi de migdale şi zahăr pudră.

Evaluează
Alte rețete