Costiţe de miel la cuptor

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 20 min
  • Timp de gatire: 60 min
  • Gata in: 1 ore, 20 min

Ingrediente

  • 8 costiţe miel
  • 1-2 legaturi ceapă
  • 1 legatura usturoi
  • 3-4 lingurite ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 1 praf cimbru
Pentru garnitură
  • 2-3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 cubuleţ unt
  • 1 cana vin roşu demidulce

Preparare

1. Se condimentează costiţele cu sare, piper şi rozmarin, se stropesc cu ulei, se acoperă cu o folie de plastic şi apoi se lasă 20-30 minute la rece.

2. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie bucăţi mai mari. Se unge o tavă cu unt sau cu ulei de măsline şi se aşază un covor de verdeaţă. Se scot costiţele de la rece, se aşază în tavă şi se acoperă cu un alt strat de verdeaţă. Se stropesc apoi cu vinul şi se bagă la cuptor.

3. Separat, se curăţă rădăcinoasele şi se pun să fiarbă. După fierbere, se scot din apă, se scurg, se taie şi se amestecă cu untul topit şi sare.

4. După ce costiţele s-au pătruns bine, se scoate stratul de frunze şi se mai lasă să se rumenească. Se servesc cu garnitură de legume.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu