inapoi la unica.ro
Cotlet de miel la cuptor

Cotlet de miel la cuptor

  • Timp de preparare: 35 min
  • Timpul de gatire: 90 min
  • Gata in: 2 ore, 5 min
  • Timp de asteptare:
    60 minute

Ingrediente

  • 1,5-1,7 kg cotlet de miel
  • sare
  • piper
  • piper boabe
  • 2 linguri verdeaţă combinată
  • 100-150 ml vin roşu
  • 2 fire rozmarin
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 castraveţi proaspeţi
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie sau oţet de mere
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 legatura mărar

Preparare

1. Carnea se spală cu apă rece, se curăţă de pieliţe şi se lasă la scurs pe un grătar. Se presară apoi peste tot cu sare, piper şi se stropeşte cu vin roşu. Se pune într-un castron, se presară verdeaţa combinată şi se adaugă piperul boabe. Se acoperă şi se lasă la rece, la marinat, o oră. După jumătate de oră se întoarce pe cealaltă parte.

2. Se încinge cuptorul. Se leagă cotletul cu aţă, să capete o formă mai frumoasă, rotundă şi se prind deasupra 2-3 fire de rozmarin pentru aromă. Se aşază într-un vas şi se unge cu ulei. Se toarnă apoi tot sosul marinat şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ o oră. Dacă este rumenit şi nu este bine pătruns, se stropeşte cu sosul din tavă, apoi se acoperă cu o folie din aluminiu şi se mai coace 20-30 minute, la foc mic.

3. Se serveşte imediat cu salată de castraveţi, asezonată cu sare, zeamă de lămâie sau oţet de mere, ulei de măsline, usturoi verde şi mărar.

Categoria: ,

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook