inapoi la unica.ro
Cotlet de miel la cuptor

Cotlet de miel la cuptor

  • Timp de preparare: 35 min
  • Timpul de gatire: 90 min
  • Gata in: 2 ore, 5 min
  • Timp de asteptare:
    60 minute

Ingrediente

  • 1,5-1,7 kg cotlet de miel
  • sare
  • piper
  • piper boabe
  • 2 linguri verdeaţă combinată
  • 100-150 ml vin roşu
  • 2 fire rozmarin
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 castraveţi proaspeţi
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie sau oţet de mere
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 legatura mărar

Preparare

1. Carnea se spală cu apă rece, se curăţă de pieliţe şi se lasă la scurs pe un grătar. Se presară apoi peste tot cu sare, piper şi se stropeşte cu vin roşu. Se pune într-un castron, se presară verdeaţa combinată şi se adaugă piperul boabe. Se acoperă şi se lasă la rece, la marinat, o oră. După jumătate de oră se întoarce pe cealaltă parte.

2. Se încinge cuptorul. Se leagă cotletul cu aţă, să capete o formă mai frumoasă, rotundă şi se prind deasupra 2-3 fire de rozmarin pentru aromă. Se aşază într-un vas şi se unge cu ulei. Se toarnă apoi tot sosul marinat şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ o oră. Dacă este rumenit şi nu este bine pătruns, se stropeşte cu sosul din tavă, apoi se acoperă cu o folie din aluminiu şi se mai coace 20-30 minute, la foc mic.

3. Se serveşte imediat cu salată de castraveţi, asezonată cu sare, zeamă de lămâie sau oţet de mere, ulei de măsline, usturoi verde şi mărar.

Categoria: ,

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook