Cozonac cu ciocolata

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 90 min
  • Timp de gatire: 20 min
  • Gata in: 1 ore, 50 min

Ingrediente

  • 1/2 cupa cu apa calduta
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1/2 cupa cu smantana 14% grasime
  • 3 oua mari la temperatura camere
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 6 lingurite zahar
  • 6 lingurite margarina sau unt nesarat,(eu l-am topit un pic la microunde)
  • 3/4 lingurita sare
  • 4 1/4 cupe de faina alba
  • 3 lingurite drojdie pentru paine
Pentru umplutura
  • 150 g stafide
  • 100 g ciocolata cu lapte topita

Preparare

1.- Se masoara cu exactitate ingredientele si se pun in cuva masinii conform ordinii scrise mai sus.
2.- Se introduce cuva cu ingrediente in masina de paine si se inchide capacul.

3.- Se alege programul 8 pentru “ aluat dulce ”.

4.- Se pune masina la treaba.
5.- Cand se aude beep-ul , se dezactiveaza masina, se scoate aluatul intr-un vas, se presara putina faina deasupra si se lasa la dospit cca 45 minute ( pana isi dubleaza considerabil volumul.).
6.- Apoi se scoate aluatul pe o planseta unsa cu ulei, se imparte in 4 parti si se formeaza 2 cozonaci cu umplutura dupa preferinta, apoi se pun in 2 tavi unse cu unt si tapetate cu faina.
7.- Inainte de a-i baga la cuptor, i-am uns cu ou batut ca sa capete un luciu frumos. Am bagat apoi cozonacii la cuptor la temperatura de 375 grade Fahrenheit pentru cca 40 minute.
8.- Cand sunt gata, se scot pe un gratar si se lasa la racit cca. 20 minute.
Pofta buna!

Reteta trimisa de Diaconu Luminita

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu