Cozonac cu nuca

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 120 min
  • Timp de gatire: 50 min
  • Gata in: 2 ore, 50 min

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 300 g zahar
  • 100 g unt
  • 8 linguri ulei
  • 50 g drojdie
  • 1/2 litru lapte
  • 1 lingura rasa sare
  • 8 oua
  • cat de multa nuca macinata
  • mirodenii

Preparare

Amestecam 200 ml lapte fierbinte cu 250 g faina si se toarna peste toata faina;
Se amesteca cu o lingura de lemn apoi se framanta putin cu mana pentru a nu se forma cocoloase;
Apoi se face maiaua: drojdia cu o lingurita rasa de zahar si putin lapte caldut se lasa la crescut;
Dupa ce a crescut se toarna peste faina;
Galbenusurile de la cele 8 oua se amesteca cu zaharul si cu laptele ramas plus sarea si uleiul.
Se framanta bine cu mana si atunci cand s-au incorporat , se toarna untul topit si mirodeniile si se mai framanta pentru inca 15 minute;
Albusurile de la cele 8 oua, batute spuma cu o cana de zahar, in care se toarna nuca data prin masina de tocat.

Reteta trimisa de Imbre Adriana

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu