Fasole în bol de pâine

Fasole în bol de pâine

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 250 g fasole
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă mare
  • 1/2 gogoşar
  • foi de dafin
  • tarhon
  • cimbru
  • concentrat de legume
  • boia
  • sare
  • piper
  • 4 pâini făcute în casă
Pentru pâini:
  • 1,5 kg făină
  • 75 g drojdie
  • apă caldă
  • sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ou

Mod De Preparare

Fasolea în bol de pâine este una din mâncărurile tradiționale pe care orice gospodină trebuie să știe cum să le facă. Rețeta e simplă și rapidă.

1. Se curăţă ceapa, se taie mărunt, după care se căleşte într-o oală.

2. Se curăţă şi morcovul şi gogoşarul, se taie mărunt şi se pun peste ceapă. Se lasă să se călească puţin, după care se adaugă fasolea, ciolanul şi foile de dafin. Se toarnă apă şi se lasă să fiarbă, până fasolea devine moale.

3. La sfârşit, se condimentează cu sare, piper, boia, tarhon, cimbru şi vegeta.

4. În timpul în care fierbe fasolea, se prepară pâinile: se amestecă toate ingredientele, se lasă la dospit cam o oră, după care se împarte aluatul în patru părţi. Se modelează pâinile şi se dau la cuptor. Înainte cu 10 minute de a le scoate din cuptor, se ung pâinile cu un ou bătut.

5. Se taie un capac din pâine, se scoate miezul şi se pune ciorba.

Rețetă trimisă de Georgiana Modog.

Evaluează
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 vot
Alte rețete