Floare de ceapă pane

Floare de ceapă pane

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • sare după gust
  • 1/2 lingurita boia (dulce sau iute)
  • 1/2 ceasca pesmet
  • 1/2 ceasca făină
  • 2 ouă (Opțional)
  • 1 ceapă mare

Mod De Preparare

Învață să prepari această gustare rapidă și aspectuoasă, din ingrediente pe care le ai mereu acasă.

Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Cu un cuțit mare tăiați moțul' cepei cam jumătate de centimetru. Fără să îi tăiați codița (rădăcina), o curățați.

Întoarceți ceapa cu partea tăiată în jos pe fundul de lemn și crestați în jos – lăsând un centimetru liber la baza rădăcinii – în secțiuni egale până obțineți 16 petale'.

Pe o hârtie de copt puneți ceapa cu gura în sus și separați cu degetele petalele' până se deschid complet. Într-un bol separat amestecați pesmetul, sarea, boiaua și făina. În alt bol bateți cele două ouă.

După ce ungeți fiecare petală' în parte cu ou, presărați amestecul de pesmet. Puneți floarea', cu tot cu hârtia de copt pe care este, într-un vas termoizolant în cuptorul încins. Lăsați la cuptor 20-25 de minute.

Floarea pane de ceapă se poate sevi cu un sos răcoritor de iaurt.

 

Foto: ceapă pane/ shutterstock

Evaluează