Fursecuri cu cafea instant şi ciocolată

Fursecuri cu cafea instant şi ciocolată

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 100 g făină
  • 1 lingurita cafea solubilă (ness)
  • 30 g ciocolată rasă
  • 70 g nucă tocată mărunt
  • 6 linguri Cola
  • 3 linguri zahăr pudră
  • bomboane pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se amestecă untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă nessul şi ciocolata rasă. Când nu se mai simte zahărul, se adaugă oul, nuca, făina şi 3 linguri de Cola.

2. Se lasă aluatul 5 minute să se odihnească, apoi se formează fursecuri mici, cu diametrul de aproximativ 5 cm, care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 12-15 minute.

3. Pentru glazură, se pun într-o farfurie 3 linguri de zahăr pudră şi 3 linguri Cola. Se amestecă circular, până se topeşte zahărul şi se obţine o cremă, cu care se ornează fursecurile coapte. Deasupra se presară bomboane şi se lasă 2-3 ore, până se întăreaşte glazura.

Evaluează