Gogonele în oțet

Ingrediente

  • 2 kg gogonele verzi
  • 8 foi dafin
  • 4 cepe
  • 2 lingurite boabe de muştar
  • 500 ml oţet
  • 100 g zahăr
  • apă
  • sare grunjoasă

Preparare

Gogonele în oțet –  una dintre cele mai populare rețete de legume conservate în timpul toamnei pentru iarnă. Pune gogonelele în oțet după cea mai simplă, eficientă și rapidă metodă!

1. Gogonelele se spală bine, ceapa se curăţă şi se spală. Se taie ceapa felii şi gogonelele mai mari în sferturi.

2. În borcanul spălat bine în prealabil aşează frumos gogonelele, presărând printre ele feliile de ceapă și condimentele alese.

3. Separat, prepară saramura: trebuie să pui cam o lingură cu vârf de sare şi una de zahăr la 1 l apă. Pune și oțetul, amestecă ușor. Lasă să dea în clocot, apoi toarnă cât este fierbinte peste gogonele.

4. Se sterilizează la bain marin, 25 de minute, la foc mic.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu