Gogoşi cu miere

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: 20 min
  • Gata in: 20 min

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apa
  • 16 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline
Pentru prajit:
  • 1 litru ulei de floarea-soarelui
Pentru servit:
  • 150 g miere
  • scorţisoara
  • seminţe susan sau miez de nuca

Preparare

Îţi propunem o reţetă grecească delicioasă. Prepară şi tu gogoşi cu miere!

1.    Se încalzesc apa si laptele si se pun într-un vas, drojdia se amesteca bine cu zaharul si se pun în apa cu lapte. Se adauga uleiul si se amesteca.

2.    Într-un vas se pune faina, se presara sare si cu telul se amesteca în timp ce se toarna amestecul de la punctul 1. Se acopera vasul si se lasa la crescut o ora, pâna ce îsi dubleaza volumul si apar basici la suprafa_a aluatului.

3.    Cu doua linguri care se plonjeaza în apa calda se formeaza mici bile care se pun în ulei încins. Se întorc pe toate parţile si dupa 4-5 minute se scot cu o spumiera pe serveţele absorbante. Se servesc cu mierea deasupra, presarate cu scorţişoara, seminţe de susan sau miez de nuca, dupa gust.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu