inapoi la unica.ro
Hamburgeri cu legume

Hamburgeri cu legume

  • Timp de preparare: 40 min
  • Timpul de gatire: 20 min
  • Gata in: 60 min
  • Timp de fierbere: 30 minute

Ingrediente

  • 400 g carne de porc tocată
  • 1 legatura ceapă verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 300 g ciuperci
  • 3 gogoșari
  • 1 fir praz
  • 4-5 căței usturoi
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 legatura mărar

Preparare

1. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se toacă mărunt. Carnea tocată se amestecă cu ceapa şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se frământă bine şi se lasă la rece câteva minute.
2. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie şi se călesc în ulei. Se stropesc cu apă călduţă şi, treptat, se adaugă usturoiul mărunţit, prazul tăiat rondele şi gogoşarii feliaţi.
3. Legumele se călesc, se înăbuşă cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc mic. După ce au scăzut şi s-au fiert, se prepară cu sare şi piper, după preferinţă. Se dau câteva minute şi la cuptor, atât cât să capete o crustă aurie.
4. În timpul acesta, se încinge grătarul, se unge cu grăsime şi se pregătesc hamburgerii. Se pun pe grătar şi se lasă să se rumenească. Se răsucesc la intervale de 5-10 minute. După ce s-au copt, se servesc ornaţi cu legumele coapte şi mărar proaspăt.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook