inapoi la unica.ro
Hamburgeri cu legume

Hamburgeri cu legume

  • Timp de preparare: 40 min
  • Timpul de gatire: 20 min
  • Gata in: 60 min
  • Timp de fierbere: 30 minute

Ingrediente

  • 400 g carne de porc tocată
  • 1 legatura ceapă verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 300 g ciuperci
  • 3 gogoșari
  • 1 fir praz
  • 4-5 căței usturoi
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 legatura mărar

Preparare

1. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se toacă mărunt. Carnea tocată se amestecă cu ceapa şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se frământă bine şi se lasă la rece câteva minute.
2. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie şi se călesc în ulei. Se stropesc cu apă călduţă şi, treptat, se adaugă usturoiul mărunţit, prazul tăiat rondele şi gogoşarii feliaţi.
3. Legumele se călesc, se înăbuşă cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc mic. După ce au scăzut şi s-au fiert, se prepară cu sare şi piper, după preferinţă. Se dau câteva minute şi la cuptor, atât cât să capete o crustă aurie.
4. În timpul acesta, se încinge grătarul, se unge cu grăsime şi se pregătesc hamburgerii. Se pun pe grătar şi se lasă să se rumenească. Se răsucesc la intervale de 5-10 minute. După ce s-au copt, se servesc ornaţi cu legumele coapte şi mărar proaspăt.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook