Ineluşe cu glazură de ciocolată

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 30 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 2 g făină cernută
  • sare
  • 1 cub drojdie proaspătă de bere
  • 1 lingura zahăr
  • 75 ml lapte călduţ
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 500 ml ulei pentru prăjit
  • 120 g ciocolată menaj pentru glazură

Mod De Preparare

1. Se dizolvă drojdia şi zahărul în lapte. Se amestecă cu făina, se frământă, se acoperă şi se lasă 10-15 minute la dospit. Se adaugă oul bătut cu sare şi 60 g unt, apoi se frământă din nou şi se lasă la cald, la dospit, 20 minute.

2. Din aluat se întinde o foaie groasă de 1,5 cm. Se taie inele cu diametrul de 6-7 cm, se acoperă şi se lasă din nou la dospit, 10-15 minute.

3. Între timp, se încinge pe foc o tigaie cu ulei. Se prăjesc apoi pe rând gogoşile, câte 2-3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, şi se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă.

4. Pentru glazură, ciocolata rasă şi restul de unt se pun într-un ibric deasupra unui vas cu apă fierbinte şi se amestecă energic până se omogenizează. Se toarnă pe gogoşi, se lasă să se întărească glazura şi se servesc imediat.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu