Inimioare pufoase cu căpșune

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 20 min

Ingrediente

  • 1 aluat
  • 1 ou bătut sau unt topit (pentru uns)
  • 1-2 linguri de zahăr pudră
  • 120 g frișcă bătută
  • 1-2 linguri zahăr pudră vanilat
  • 150 g căpșuni
  • 50 g ciocolată neagră

Mod De Preparare

Nu contează că le faci pentru o ocazie specială precum Sfântul Valentin și Dragobete sau doar pentru că îți e poftă de un desert gustos și aspectuos care să arate familiei cât ții la ea. Doar fă-le, simplu și rapid!

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

  1. Întinde aluatul și taie (cu ajutorul unei forme speciale sau cu un cuțit) 8-10 inimioare mai mari.
  2. Înțeapă fiecare inimă cu furculița, unge cu oul bătut/untul topit și presară ușor cu zahăr. Pune-le pe o tavă și dă-le la cuptorul încins pentru 8-10 minute. Lasă-le la răcit.
  3. Taie căpșunile în bucăți nu prea mari, nu prea mici.
  4. Adaugă zahărul vanilat epste frișcă, bate până se întărește. Topește ciocolata (ori la cuptorul cumicrounde, ori la bain marie)
  5. Formează niște sandwich-uri din 2 inimioare, frișcă și căpșuni. Decorează-le cu “șuvițe” de ciocolată topită.

Foto: captură Youtube

Alte rețete în formă de inimă:

Inimi pereche

Inimioare glazurate

Tort inimioară

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu