Lămâiţă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 15 min
  • Gata in: 15 min

Ingrediente

  • 1+1/4 kg zahăr
  • 8 cesti apă
  • 1 lămâie
  • 2 pliculete zahăr vanilat

Preparare

1. Zahărul şi apa se pun la topit la foc mic. După ce zahărul s-a topit, se dă focul iute şi se lasă la fiert. Se ia spuma, se adaugă zahărul vanilat şi se şterg marginile dacă a rămas zahăr întărit (deoarece acesta provoacă zaharisirea şerbetului).
2. Se opreşte focul, iar când compoziţia s-a răcorit, se freacă bine. Apoi se toarnă zeama de lămâie puţin câte puţin. Se lasă încă 10 minute la congelator.
3. La final, se poate adăuga, după gust, coajă de lămâie rasă.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu