inapoi la unica.ro
Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 15 min
  • Gata in: 45 min

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 400 g roşii decojite în suc de roşii
  • 1 ardei gras
  • 2 vinete
  • 4 dovlecei
  • 150 g şvaiţer
  • 6 lingurite ulei de măsline
  • 3 crengute busuioc
  • sare, piper

Preparare

1. Se spală legumele. Vinetele şi dovleceii se taie felii subţiri, iar ardeiul în bucăţi mici. Busuiocul se spală şi se curăţă de pe crenguţe.

2. Într-o tigaie, se rumenesc timp de 3 minute, în puţin ulei, ardeiul şi vinetele. Se adaugă dovle­ceii, sucul de roşii, roşiile tăiate felii şi busuiocul. Amestecul se condimentează cu sare şi piper după gust, se acoperă şi se lasă la fiert, timp de 15 minute, la foc potrivit. Se amestecă din când în când.

3. Între timp, se fierb foile de lasagna în apă cu un praf de sare, timp de 8 minute. Se strecoară şi se lasă pe un prosop uscat şi curat.

4. Se ia un vas lung şi se unge cu puţin ulei. Alternativ, se pune un strat de lasagna, apoi unul de legume, până se umple vasul. Ultimul strat trebuie să fie din legume. Deasupra se rade fin şvaiţer.

5. Se bagă vasul în cuptorul încălzit şi se lasă 15 minute.

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook