inapoi la unica.ro
Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 15 min
  • Gata in: 45 min

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 400 g roşii decojite în suc de roşii
  • 1 ardei gras
  • 2 vinete
  • 4 dovlecei
  • 150 g şvaiţer
  • 6 lingurite ulei de măsline
  • 3 crengute busuioc
  • sare, piper

Preparare

1. Se spală legumele. Vinetele şi dovleceii se taie felii subţiri, iar ardeiul în bucăţi mici. Busuiocul se spală şi se curăţă de pe crenguţe.

2. Într-o tigaie, se rumenesc timp de 3 minute, în puţin ulei, ardeiul şi vinetele. Se adaugă dovle­ceii, sucul de roşii, roşiile tăiate felii şi busuiocul. Amestecul se condimentează cu sare şi piper după gust, se acoperă şi se lasă la fiert, timp de 15 minute, la foc potrivit. Se amestecă din când în când.

3. Între timp, se fierb foile de lasagna în apă cu un praf de sare, timp de 8 minute. Se strecoară şi se lasă pe un prosop uscat şi curat.

4. Se ia un vas lung şi se unge cu puţin ulei. Alternativ, se pune un strat de lasagna, apoi unul de legume, până se umple vasul. Ultimul strat trebuie să fie din legume. Deasupra se rade fin şvaiţer.

5. Se bagă vasul în cuptorul încălzit şi se lasă 15 minute.

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook