inapoi la unica.ro
Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 15 min
  • Gata in: 45 min

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 400 g roşii decojite în suc de roşii
  • 1 ardei gras
  • 2 vinete
  • 4 dovlecei
  • 150 g şvaiţer
  • 6 lingurite ulei de măsline
  • 3 crengute busuioc
  • sare, piper

Preparare

1. Se spală legumele. Vinetele şi dovleceii se taie felii subţiri, iar ardeiul în bucăţi mici. Busuiocul se spală şi se curăţă de pe crenguţe.

2. Într-o tigaie, se rumenesc timp de 3 minute, în puţin ulei, ardeiul şi vinetele. Se adaugă dovle­ceii, sucul de roşii, roşiile tăiate felii şi busuiocul. Amestecul se condimentează cu sare şi piper după gust, se acoperă şi se lasă la fiert, timp de 15 minute, la foc potrivit. Se amestecă din când în când.

3. Între timp, se fierb foile de lasagna în apă cu un praf de sare, timp de 8 minute. Se strecoară şi se lasă pe un prosop uscat şi curat.

4. Se ia un vas lung şi se unge cu puţin ulei. Alternativ, se pune un strat de lasagna, apoi unul de legume, până se umple vasul. Ultimul strat trebuie să fie din legume. Deasupra se rade fin şvaiţer.

5. Se bagă vasul în cuptorul încălzit şi se lasă 15 minute.

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...