Lasagna vegană

Lasagna vegană

Ingrediente

Pentru umplutura
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 bucati ceapa tocata
  • 3 catei usturoi
  • 300 g spanac congelat
  • 100 g tofu
  • 50 g crema de branza vegana
  • 1/2 ceasca busuioc
  • 1/4 ceasca drojdie
pentru sosul rosu
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 bucati ardei copti
  • 2 bucati ceapa tocata
  • 3 linguri busuioc tocat
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g rosii oparite fara coaja
pentru lasagna
  • 12 bucati taitei pentru lasagna sau foi lasagna vegane
  • 300 g fulgi de soia sau carnati vegani
  • 1 ceasca mozarella vegana rasa

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o lasagna vegană, din legume delicioase şi seminţe sănătoase. Este ideală vara, când căldura ne opreşte să facem preparate la cuptor.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade, foc mediu. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă şi sotează ceapa şi usturoiul timp de 5 minute. Adaugă spanacul şi mai fierbe 3 minute.

Toarnă amestecul într-un blender, adaugă tofu, crema de brânză vegană, busuioc şi drojdie, sare şi piper. Amestecă totul până obţii o apstă omogenă.

Amestecă ardeii copţi într-un blender şi să pasta deoparte. Încinge uleiul pentru sosul roşu într-o tigaie şi adaugă ceapa, amestecând până devine aurie. Adaugă busuioc şi usturoi şi maia mestecă pe foc un minut. Adaugă roşiile şi piureul de ardei copţi şi condimentează după gust cu sare, piper, etc. Fierbe la foc mic circa 10 minute.

Întinde un sfert din sosul roşu pe o tavă adâncă. Pune deasupra o treime din tăiţeii vegani, apoi cu sosul de brânză vegană preparat anterior si restul ingredientelor. Repetă procesul până termini straturile de lasagna. Presara mozarella vegana rasa deasupra.

Lasagna vegană se coace acoperită cu folie de aluminiu la foc mediu, circa 30 de minute, apoi se scoate folia şi se mai coace 15 minute. Se lasă la răcit 10 minute, apoi se serveşte.

Evaluează