Lichior de mure

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 20 min
  • Gata in: 20 min

Ingrediente

  • 2 kg mure
  • 1 litru alcool dublu rafinat
  • 1 litru apă
  • 1 kg zahăr
  • 1 baton de vanilie

Preparare

1. Se alege zmeura, apoi se pune în straturi, intercalată cu zahărul (primul să fie de fructe), într-un borcan mai mare. Se acoperă borcanul cu un tifon şi se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de 6-7 zile. Se adaugă batonul de
vanilie tăiat în două, apoi alcoolul şi apa.
2. Se lasă trei săptămâni, pentru a se impregna cu aroma şi culoare fructelor, apoi se strecoară şi se toarnă în sticle.
3. Lichiorul se consumă rece sau se foloseşte la prepararea cocteilurilor.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu