Macaroons cu cocos din 3 ingrediente

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 15-20 min
  • Gata in: 35 min

Ingrediente

  • 200 g fulgi de cocos
  • 3 albușuri de ou
  • 70 g zahăr

Mod De Preparare

Iubitori de cocos, v-am găsit desertul PERFECT!

Crocant și auriu la exterior, gumat și moale la interior. Ai nevoie de doar 3 ingrediente și 10 minute și acest desert delicios este gata de băgat la cuptor!

  1. Preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius și pune o hârtie pergament/de copt într-o tavă care nu lipește.
  2.  Bate albușurile cu zahărul bine de tot, până obții o spumă tare (ca pentru bezele). Adaugă treptat nuca de cocos și încorporeaz-o, amestecând încet cu o spatulă.
  3. Formează macaroons-urile. Dacă nu ai poș, îl poți înlocui cu o pungă căreia îi faci o gaură într-un colț. Dacă nu vrei să procedezi așa, poți să pui, pur și simplu, “porțiile” cu o linguriță, în tavă (la mică distanță una de alta, deoarece se vor mări un pic)
  4. Dă-le la cuptor timp de 15-20 de minute. Stai mereu cu ochii pe ele, deoarece se pot face și mai repede de atât (contează foarte mult ce fel de cuptor ai)
  5. Când se rumenesc la suprafață, scoate-le și lasă-le să se răcească cel puțin 10 minute înainte de servit.

Foto: 123rf.com

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu