Mâncarea săracului

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gatire: 20 min
  • Gata in: 25 min

Ingrediente

  • 450 g carne tocată
  • 450 g roșii fierte, la conservă
  • 450 g apă
  • 230 g macaroane
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură ulei
  • sare și piper după gust
  • parmezan - opțional

Preparare

Cum e mămăliga pentru noi, așa sunt pastele făinoase pentru italieni: mâncare de bază, versatilă, ieftină și sățioasă.

Am preluat rețeta aceasta de la niște prieteni italieni și am decis să îi păstrez denumirea. Rețeta e simplă, veche de câteva sute de ani și a fost poreclită așa deoarece nu este prea scumpă, se face din ingrediente de bază și o porție mică reușește să țină de foame pentru o lungă perioadă de timp. Gata în mai puțin de 30 de minute, cina perfectă pentru întreaga familie.

  1. Sotează ceapa și usturoiul în ulei, până capătă o coloare aurie și translucidă.
  2. Separat, călește ușor carnea tocată, până devine maronie.
  3. Adaugă carnea, roșiile, apa, macaroanele nefierte (de care aveți prin cămară), sare și piper peste mixtura de ceapă și usturoi.
  4. Lasă la făcut timp de 10-15 minute sau până când se fac macaroanele.

Opțional, poți presăra parmezan deasupra.

Alte rețete rapide cu paste

Lasagna “15 minute”

Pui “păcătos” din 3 ingrediente

Spaghete milaneze a la Unica

Foto: 123rf

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu