Meringue cu nuci

Meringue cu nuci

Ingrediente

  • 2 bucata ouă
  • 150 g fulgi de grâu
  • 150 g zahăr
  • 50 g nuci
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 50 ml rom

Mod De Preparare

►Se bat ouăle cu zahărul, până se obţine o spumă groasă. Se adaugă fulgii de grâu, nucile tocate mărunt şi se amestecă uşor. Cu lingura, se fac moviliţe mici pe o tavă unsă în prealabil. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160°C, timp de aproximativ 30 de minute. Cât sunt încă calde, se desprind cu cuţitul, se scot pe o tavă de metal şi se lasă să se răcească.
► Se fierbe laptele, zahărul şi zahărul vanilat, la foc mic, până se obţine o cremă. Se lasă să se răcească, amestecând constant. Se încorporează treptat romul şi untul.
► Se lipesc câte două bucăţi de meringue cu această cremă şi se servesc.

Evaluează