inapoi la unica.ro
Miel umplut

Miel umplut

  • Timp de preparare: 50 min
  • Timpul de gatire: 25 min
  • Gata in: 1 ore, 15 min

Ingrediente

  • 800 g piept de miel
  • 250 g ficat de miel sau de curcan
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • 150 g orez fiert
  • 50 g stafide
  • 1 morcov
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt

Preparare

1. Ficatul se fierbe, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţele. Morcovul se spală şi se fierbe separat. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se lasă să se usuce. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată mărunt.Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă ficatul, sărat şi piperat, orezul fiert, stafidele, cele două ouă, morcovul şi pătrunjelul tăiate mărunt.

2. Carnea de miel se spală bine, se umple cu amestecul făcut şi se leagă cu sfoară. Se prăjeşte puţin într-o tigaie cu ulei încins, se adaugă câteva linguri de apă, apoi se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace în cuptorul bine încălzit, până se înmoaie carnea, aproximativ 25 de minute.

3. Se desface sfoara, se taie felii şi se serveşte cu salate de sezon.

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...