inapoi la unica.ro
Miel umplut

Miel umplut

  • Timp de preparare: 50 min
  • Timpul de gatire: 25 min
  • Gata in: 1 ore, 15 min

Ingrediente

  • 800 g piept de miel
  • 250 g ficat de miel sau de curcan
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • 150 g orez fiert
  • 50 g stafide
  • 1 morcov
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt

Preparare

1. Ficatul se fierbe, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţele. Morcovul se spală şi se fierbe separat. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se lasă să se usuce. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată mărunt.Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă ficatul, sărat şi piperat, orezul fiert, stafidele, cele două ouă, morcovul şi pătrunjelul tăiate mărunt.

2. Carnea de miel se spală bine, se umple cu amestecul făcut şi se leagă cu sfoară. Se prăjeşte puţin într-o tigaie cu ulei încins, se adaugă câteva linguri de apă, apoi se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace în cuptorul bine încălzit, până se înmoaie carnea, aproximativ 25 de minute.

3. Se desface sfoara, se taie felii şi se serveşte cu salate de sezon.

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook