inapoi la unica.ro
Miel umplut

Miel umplut

  • Timp de preparare: 50 min
  • Timpul de gatire: 25 min
  • Gata in: 1 ore, 15 min

Ingrediente

  • 800 g piept de miel
  • 250 g ficat de miel sau de curcan
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • 150 g orez fiert
  • 50 g stafide
  • 1 morcov
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt

Preparare

1. Ficatul se fierbe, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţele. Morcovul se spală şi se fierbe separat. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se lasă să se usuce. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată mărunt.Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă ficatul, sărat şi piperat, orezul fiert, stafidele, cele două ouă, morcovul şi pătrunjelul tăiate mărunt.

2. Carnea de miel se spală bine, se umple cu amestecul făcut şi se leagă cu sfoară. Se prăjeşte puţin într-o tigaie cu ulei încins, se adaugă câteva linguri de apă, apoi se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace în cuptorul bine încălzit, până se înmoaie carnea, aproximativ 25 de minute.

3. Se desface sfoara, se taie felii şi se serveşte cu salate de sezon.

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook