Nutella de casă

Ingrediente

  • 230 g alune de pădure
  • 35 g cacao neîndulcită
  • 70 g zahăr pudră
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 3/4 linguriță ulei vegetal
  • 1/2 linguriță sare

Preparare

Da, crema de ciocolată care a declanșat dependență în rândul a milioane de oameni se poate face cu ușurință. Și din numai 6 ingrediente! Chit că o mănânci în clătite, că o pui cremă în torturi și prăjituri… Sau că pur și simplu te trezești în miez de noapte că deschizi borcanul și te înfrupți cu nesaț cu o lingură plină de Nutella.. E clar, o adori! Acum învață să o faci și acasă! Ieși mult, mult mai ieftin decât dacă o cumperi de la magazin gata făcută și, pe deasupra, știi cu siguranță că nu conține conservanți!

88838_l

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

  1. Întinde alunele pe o tavă și dă-le la copt 15 minute.
  2. Când le scoți, lasă-le să se răcească până ajung la temperatura care-ți permite să le atingi fără să te arzi. Curăță coaja de pe ele frecându-le între palme.
  3. Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixează-le bine până obții o pastă cremoasă și omogenă.

ugat-272934_960_720

Rețete delicioase la care poți folosi crema de Nutella:

Prăjitură împletită cu Nutella

Cheescake Nutella de la Nigella

Negrese cu Nutella din trei ingrediente

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu