Orez cu lapte

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gatire: 45 min
  • Gata in: 50 min

Ingrediente

  • 500 ml apă
  • 250 g orez
  • 500 ml lapte
  • 170 g zahăr
  • 2 linguri de unt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță nucșoară

Mod De Preparare

Nu există om căruia să nu îi aducă aminte de copilărie acest desert! Mamele noastre, oricât de ocupate erau, nu puteau să nu pună pe masă copilului lor un dulce, fie el cât de simplu. Așa că apelau la rețete simple, delicioase și care le furau cât mai puțin timp. Să ne întoarcem în anii copilăriei, în bucătăria mamei sau bunicii, cu o porție cremoasă de orez cu lapte!

orez cu lapte

  1. Adu apa la fierbere într-o cratiță care nu lipește. Adaugă orezul, amestecă și acoperă cratița. Dă focul de la mare la mediu-mic și lasă așa până când orezul absoarbe apa.
  2. Adaugă laptele, amestecă un pic și lasă pe foc până când și el e absorbit de orez.
  3. Înainte de servire, adaugă peste zahărul, untul, scorțișoara și nucșoara.

Mai poți presăra scorțișoară extra pe deasupra, pentru aspect, câteva lingurițe de dulceață sau chiar fructe proaspete.

 Orez cu lapte

Alte rețete de deserturi rapide și delicioase:

Clătite rapide din 2 ingrediente

Cheesecake-ul leneșului

Tiramisu “10 minute”

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu