Panna Cotta orientală

Panna Cotta orientală

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • seminţele de la o rodie
Pentru decor
  • 4 foi gelatină
  • 1 lingurita apă de trandafiri
  • 4 linguri zahăr
  • 250 ml lapte
  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • fistic decojit

Mod De Preparare

Panna cotta nu este făcută doar de italieni, ci reţeta a ajuns şi în Orient, unde diferă un pic aromele delicioase.

1. Se fierb laptele şi smântâna împreuna cu zaharul şi apa de trandafiri.

2. Se înmoaie gelatina în apa rece timp de 5 minute, apoi, când laptele şi smântâna au fiert, se dizolva gelatina amestecând încontinuu cu un tel până se topeşte complet.

3. Amestecul obţinut se toarna într-un vas în strat de 2 cm ­şi se da la rece timp de câteva ore, sa se întareasca frumos
şi sa se poata taia felii.

4. Dupa ce s-a întarit, se orneaza pe deasupra cu boabe de rodie ­i/sau fistic decojit si marunţit.

Evaluează