Papricaș de pui – rețeta tradițională ungurească

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: 40 min
  • Gata in: 40 min

Ingrediente

  • 2 pulpe pui
  • 1/2 piept de pui
  • 2 cepe
  • 1 lingura boia dulce
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri smântână
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Pentru găluşte:
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 200 g făină
  • sare

Preparare

Papricaș de pui – rețeta tradițională ungurească e extrem de gustoasă și deloc greu de preparat! În 40 de minute îi poți chema deja pe cei dragi la masă!

Papricaş de pui simplu şi delicios – alegerea perfectă pentru un prânz sau o cină în familie, mai ales în serile reci de toamnă sau iarnă când vrei ceva bun care să-ți încălzească sufletul. 

  •  În ulei încins, se pune ceapa tocată mărunt, apoi carnea şi se lasă şi ea la rumenit. Se presară sare, piper şi boia, se adaugă usturoiul feliat şi se acoperă cu apă.
  • Se fierbe sub capac 30 de minute. După ce carnea a fiert, se adaugă smântâna amestecată cu făina şi subţiată cu un pic de apă. Se mai fierbe 3 minute.
  •   Pentru găluşte se bat ouăle cu sare, se adaugă făina şi uleiul. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat moale.
  • Se pune apă la fiert şi apoi, cu linguriţa, se iau bucăţi din aluat şi li se dau drumul în apa clocotită. Când se ridică la suprafaţă sunt gata. Se scot şi se pun în vasul cu carne şi sos.
  • Se mai lasă 5 minute pe foc.

Poftă mare!

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu