Parfait cu lichior de banane

Parfait cu lichior de banane

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • fursecuri
  • orice fel de fruct
  • 8 gălbenuşuri
  • 1 lingura lichior de banane
  • 250 ml frişcă lichidă
Pentru sirop:
  • 1 litru apă
  • 1,3 kg zahăr
Pentru servit:
  • cacao

Mod De Preparare

Parfait cu lichior de banane – un desert uşor, dietetic şi o reţetă rapidă.

1. Se prepară întâi siropul pentru care apa şi zahărul se pun la foc şi se lasă până ce se topeşte zahărul. Apoi se trage deoparte, se adaugă lichiorul şi se lasă la răcit.

2. Se bat gălbenuşurile cu telul şi apoi siropul cald încă se toarnă în fir subţire peste gălbenuşuri.

3. Amestecul se pune la foc şi se amestecă până devine gros şi se prelinge pe lingură. Se trage de pe foc şi se amestecă până ce se răceşte.

4. Se bate frişca şi se adaugă în compoziţia răcită. Se toarnă în pahare care se dau la congelator pentru 3 ore. Se serveşte cu cacaua cernută, orice fel de fruct şi fursecuri.

Evaluează
Alte rețete