inapoi la unica.ro
Pârjoale din legume

Pârjoale din legume

  • Timp de preparare: 50 min
  • Gata in: 50 min

Ingrediente

  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 ceapă uscată
  • 2 legaturi mărar
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1-2 cartofi
  • 2 dovlecei
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • 100 g mazăre
  • ulei de măsline

Preparare

1. Se spală şi se toacă ceapa mărunt, se căleşte în puţin ulei şi se lasă la rece. Mărarul, pătrunjelul şi usturoiul se toacă mărunt. Mazărea se scoate din borcan şi se lasă să se scurgă.

2. Dovleceii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce s-au fiert, se lasă să se scurgă şi se amestecă cu ceapa călită.

3. Cartofii se curăţă, se spală, se dau prin răzătoarea mică şi se scurg de zeamă. Se amestecă cu celelalte ingrediente şi se condimentează cu sare şi piper. Se mai adaugă pesmet doar dacă este compoziţia prea moale.

4. După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, se formează chiftelele care se pun să se prăjească în uleiul bine încins. Se scot pe un platou şi se lasă să se scurgă de ulei pe un prosop absorbant de bucătărie. Se servesc cu salată verde şi se ornează cu felii de roşii.

Incearca si:

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...