inapoi la unica.ro
Pârjoale din legume

Pârjoale din legume

  • Timp de preparare: 50 min
  • Gata in: 50 min

Ingrediente

  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 ceapă uscată
  • 2 legaturi mărar
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1-2 cartofi
  • 2 dovlecei
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • 100 g mazăre
  • ulei de măsline

Preparare

1. Se spală şi se toacă ceapa mărunt, se căleşte în puţin ulei şi se lasă la rece. Mărarul, pătrunjelul şi usturoiul se toacă mărunt. Mazărea se scoate din borcan şi se lasă să se scurgă.

2. Dovleceii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce s-au fiert, se lasă să se scurgă şi se amestecă cu ceapa călită.

3. Cartofii se curăţă, se spală, se dau prin răzătoarea mică şi se scurg de zeamă. Se amestecă cu celelalte ingrediente şi se condimentează cu sare şi piper. Se mai adaugă pesmet doar dacă este compoziţia prea moale.

4. După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, se formează chiftelele care se pun să se prăjească în uleiul bine încins. Se scot pe un platou şi se lasă să se scurgă de ulei pe un prosop absorbant de bucătărie. Se servesc cu salată verde şi se ornează cu felii de roşii.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook