inapoi la unica.ro
Pască cu ciocolată

Pască cu ciocolată

  • Timp de preparare: 90 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 2 ore, 10 min

Ingrediente

    Pentru aluat

    • 250 g făină
    • 125 g margarina
    • 1 ou
    • 65 g zahăr
    • 1 praf sare
    • margarina pentru uns forma

    Pentru umplutură

    • 100 g ciocolată de menaj
    • 2 linguri cacao
    • 2 linguri făină
    • 200 ml lapte
    • 4 ouă
    • 100 g margarina
    • 1 plic vanilie

    Preparare

    1. Se prepară aluatul din făină, margarina, ou, zahăr şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se întinde în forma de copt specială.

    2. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilie. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă până compoziţia se îngroaşă. Separat, se bat ouăle, se adaugă zahărul, apoi se toarnă peste ciocolată.

    3. Peste aluatul din tavă, se pune hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a-şi păstra forma. Se dă la cuptor şi se lasă cam 15 minute. După ce este gata, se scoate şi se îndepărtează foaia cu boabele de fasole.

    4. Se toarnă umplutura, şi se dă din nou la cuptor, încă 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate forma din cuptor, se decorează cu jumătăţi de nuci sau migdale. Înainte de servire, se pudrează cu zahăr.

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

      Trimis de: Simona Novac
    • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

      Trimis de: Larisa
    • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

      Trimis de: Ana-Maria Tiru
    • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

      Trimis de: Amalia Crudu
    • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

      Trimis de: Stela Dumitru
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...

    Urmareste-ne pe Facebook