inapoi la unica.ro
Pască cu ciocolată

Pască cu ciocolată

  • Timp de preparare: 90 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 2 ore, 10 min

Ingrediente

    Pentru aluat

    • 250 g făină
    • 125 g margarina
    • 1 ou
    • 65 g zahăr
    • 1 praf sare
    • margarina pentru uns forma

    Pentru umplutură

    • 100 g ciocolată de menaj
    • 2 linguri cacao
    • 2 linguri făină
    • 200 ml lapte
    • 4 ouă
    • 100 g margarina
    • 1 plic vanilie

    Preparare

    1. Se prepară aluatul din făină, margarina, ou, zahăr şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se întinde în forma de copt specială.

    2. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilie. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă până compoziţia se îngroaşă. Separat, se bat ouăle, se adaugă zahărul, apoi se toarnă peste ciocolată.

    3. Peste aluatul din tavă, se pune hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a-şi păstra forma. Se dă la cuptor şi se lasă cam 15 minute. După ce este gata, se scoate şi se îndepărtează foaia cu boabele de fasole.

    4. Se toarnă umplutura, şi se dă din nou la cuptor, încă 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate forma din cuptor, se decorează cu jumătăţi de nuci sau migdale. Înainte de servire, se pudrează cu zahăr.

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

      Trimis de: Madalina
    • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

      Trimis de: Adelina Chivatu
    • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

      Trimis de: Andreea
    • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

      Trimis de: Amalia Crudu
    • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

      Trimis de: Ana-Maria Tiru
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...

    Urmareste-ne pe Facebook