inapoi la unica.ro
Pască cu ciocolată

Pască cu ciocolată

  • Timp de preparare: 90 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 2 ore, 10 min

Ingrediente

    Pentru aluat

    • 250 g făină
    • 125 g margarina
    • 1 ou
    • 65 g zahăr
    • 1 praf sare
    • margarina pentru uns forma

    Pentru umplutură

    • 100 g ciocolată de menaj
    • 2 linguri cacao
    • 2 linguri făină
    • 200 ml lapte
    • 4 ouă
    • 100 g margarina
    • 1 plic vanilie

    Preparare

    1. Se prepară aluatul din făină, margarina, ou, zahăr şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se întinde în forma de copt specială.

    2. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilie. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă până compoziţia se îngroaşă. Separat, se bat ouăle, se adaugă zahărul, apoi se toarnă peste ciocolată.

    3. Peste aluatul din tavă, se pune hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a-şi păstra forma. Se dă la cuptor şi se lasă cam 15 minute. După ce este gata, se scoate şi se îndepărtează foaia cu boabele de fasole.

    4. Se toarnă umplutura, şi se dă din nou la cuptor, încă 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate forma din cuptor, se decorează cu jumătăţi de nuci sau migdale. Înainte de servire, se pudrează cu zahăr.

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

      Trimis de: Daniela Stancu
    • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

      Trimis de: Ana-Maria Tiru
    • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

      Trimis de: Larisa
    • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

      Trimis de: Iolanda Calota
    • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

      Trimis de: Adelina Chivatu
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...