Paste cu dovlecei și usturoi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 20 min

Ingrediente

  • 3 lingurite ulei de măsline
  • 4 dovlecei
  • 4 căței de usturoi
  • 1 pungă paste (de care doriți)
  • sare și piper după gust
  • parmezan din belșug

Mod De Preparare

Învață să prepari o rețetă extrem de rapidă, sănătoasă și consistentă, din ingrediente ieftine.

Tăiați dovleceii în rondele, apoi în jumătăți. Pisați sau tăiați mărunt cățeii de usturoi. Turnați uleiul de măsline într-o tigaie mare și, după ce s-a încins puțin, puneți dovleceii și usturoiul la sotat pentru aproximativ 5-7 minute.

Amestecați ocazional până când dovleceii se înmoaie și usturoiul capătă o culoare aurie. Cam pe la jumătatatea timpului de preparare, potriviți gustul de sare.

Între timp, fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și treceți-le prin apă rece. Puneți pastele în tigaie peste dovlecei, la foc mic. Adăugați parmezanul proaspăt ras și amestecați ușor pastele pentru a-l încorpora. Adăugați sare și piper după gust, dacă mai este nevoie.

 

Foto: paste cu dovlecei și usturoi /shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu